Kako prihraniti pri najemu stanovanja

9Najem stanovanja ne predstavlja vedno velik finančni zalogaj. V primeru, da se pred najemom pozanimamo o vseh karakteristikah in obenem poskrbimo za malo barantanja z najemodajalcem, si lahko privoščimo veliko razkošja. Najprej moramo razmisliti, kakšno stanovanje dejansko potrebujemo in brez katerih podrobnosti ne moremo živeti. V drugem koraku razmislimo tudi o bolj luksuznih, a morda manj pomembnih elementih. V tretjem koraku pa ne smemo pozabiti tudi na okolico in oddaljenost nepremičnine od bistvenih lokacij. O ceni se lahko pogajamo na začetku pri prvem ogledu ali pa tudi tekom finalnega ogleda in pred podpisom pogodbe o najemu.

Najpomembnejše karakteristike

Pri iskanju po ključnih besedah oddaja stanovanja Ljubljana C21 nepremičnine, se moramo osredotočiti na najbolj bistvene elemente. Razmisliti moramo o tem, koliko časa dnevno preživimo v stanovanju. V kolikor smo veliko časa doma, je bolje, da izberemo večjo nepremičnino. Razmisliti moramo tudi o naših hobijih in vsakodnevnih navadah. V kolikor radi kuhamo, moramo izbrati tip z veliko kuhinjo in jedilnico. V primeru, da raje poležavamo pred televizijo, pride v poštev večja dnevna soba z veliko zofo. Če uživamo v dolgih penečih kopelih, pa mora biti kopalnica največji prostor v stanovanju. Imeti mora tudi veliko kad.

Kakšne dodatne ugodnosti nudi oddaja stanovanja Ljubljana?

V drugem koraku se pri iskanju oddaja stanovanja Ljubljana, osredotočimo na manj pomembne značilnosti. Razmislimo na primer o enostavnosti dostopa do stanovanja. Ima zgradba dvigalo? V primeru, da ga nima, ali je stanovanje v nižji etaži? Če so sobe obrnjene proti soncu in imamo veliko dnevne svetlobe ali je obrnjeno proti zahodu in ima prelep razgled na okolico? Kolikšna je oddaljenost od pomembnih točk v vašem življenju? Boste za vožnjo v službo zapravili pol ure ali dve uri? Imate lastno parkirno mesto ali morate parkirati kilometer stran?

Pogajanje za ceno

Vse naštete značilnosti so pomembne, ko gledamo na to, kaj nam oddaja stanovanja Ljubljana kot lokacija dejansko nudi. Vsak skuša dobiti več za manj denarja. Pogajanje za ceno tako ni nekaj sramotnega, temveč je nujno, v kolikor želite pridobiti popolno nepremičnino. Poizkusite si izboriti čim boljše stanovanje, saj boste v njem preživeli veliko časa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *