Kakšne so ugodnosti dodatnega zdravstvenega zavarovanja?

Marsikdo se velikokrat vpraša čemu sploh dodatno zdravstveno zavarovanje, saj zelo slabo poznamo ugodnosti in prednosti, ki nam jih takšno zavarovanje prinaša.
Slovenski zdravstveni sistem poleg obveznega zdravstvenega zavarovanja pozna tudi prostovoljna zavarovanja. Prostovoljna zdravstvena zavarovanja v širšem pogledu delimo na dopolnilna in dodatna. Ta krijejo razliko med celotno vrednostjo zdravstvene storitve, in vrednostjo, ki gre v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja. Tistim zavarovancem, ki imajo sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ni potrebno doplačevati razlik za zdravstvene storitve, zdravila in medicinsko-tehnične pripomočke, kot je na primer zobna protetika, očesni pripomočki, ne nujni reševalni prevozi, zdravila na recept in podobno, dokler njihova vrednost ne preseže najvišje priznane vrednosti.

Dodatna zdravstvena zavarovanja, ki jih je lahko več vrst, torej krijejo stroške ali del stroškov zdravstvenih in z njimi povezanih storitev oziroma izplačil denarnih prejemkov, ki niso sestavni del pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja. Govora je o tako imenovanih nadstandardnih zdravstvenih zavarovanjih, saj nam ta nudijo višji standard storitev.

V kolikor bi vas zanimal bolj natančen obseg kritij zdravstvenih storitev, ki jih krije obvezno zdravstveno zavarovanje in obseg tistih kritij, ki jih krije dodatno zdravstveno zavarovanje, je to natančno navedeno v Zakonu o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju.

Ugotovimo lahko, da nam dodatno zdravstveno zavarovanje prinaša kar nekaj ugodnosti, ki bodo v primeru, da jih bomo potrebovali, še kako dobrodošle. Omenjeno zavarovanje nudijo zavarovalnice AdriaticSlovenica, Triglav zdravstvena zavarovalnica in Vzajemna. Ponudbe so si precej različne. Ob sklenitvi tudi velikokrat prejmete raznorazne ugodnosti, kot so darilne kartice, boni, in priročna darila. Na spletni strani e-zavarovanja imate možnost zavarovanja pri katerikoli od omenjenih zavarovalnic, saj so vsi ponudniki na enem mestu. Stran vam omogoča jasen pregled in primerjavo ponudb, cen in ugodnosti med ponudniki. Prav tako je sklenitev zdravstvenega zavarovanja hitra in enostavna, ob sklenitvi zavarovanja pa prejmete še darilo.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *